Dankzij de actieve lading, voedingsgraad polymetafosfaten, « neutraliseert » de Pugh Micromet een maximum aan kalkmoleculen die in het water aanwezig zijn.

Al naargelang het debiet en de kalkconcentratie kan het resultaat tijdens de dag variëren en is het mogelijk dat niet alle kalkmoleculen automatisch geneutraliseerd worden.

Om deze reden hebben wij sinds jaren onze “eigen en specifieke” mengeling polyphosfaten.  Deze mengeling combineert een preventief en een herstellend effect met als doel de pas afgezette kalkmoleculen en de reeds bestaande aanslag in de leidingen te neutraliseren.

Omdat dit toestel enkel bestemd is voor huishoudelijk gebruik komt een “constant debiet” zelfs niet ter sprake aangezien het debiet bij domestiek gebruik nagenoeg altijd varieert. 

Onze jarenlange ervaring, sinds 1952, heeft ons de mogelijkheid gegeven een optimale werking te realiseren voor een gevarieerd verbruik van 250 L per dag. Dit betreft een wisselwerking tussen de tijd dat de kristallen oplossen en het onregelmatig waterverbruik. Zelfs als er geen water wordt verbruikt blijft het actieve bestanddeel zijn neutraliserend effect behouden op de kalkmoleculen.

Hoe dan ook, bij een onafgebroken verbruik van  250 L (ttz. de dagelijkse capaciteit van een patroon) wordt de efficiëntie van het toestel vanzelfsprekend sterk verminderd. Deze situatie stabiliseert zich opnieuw bij een normaal verbruik en heeft geen negatieve impact op de leidingen.