KELATE®
Roeststabilisator

Hoe snel degradatie van verf toegepast op geoxideerd staal te vermijden

De duurzaamheid van een laksysteem hangt evenveel op de oppervlakte voorbereiding als van de kwaliteit van de coating
Zelfs de beste verf kan geen volledige bescherming geven wanneer toegepast op een stalen oppervlak dat niet geheel roest vrij is, en dit feit heeft veel problemen veroorzaakt, ondanks de bestaande technieken voor oppervlaktebehandeling

Meeste mechanische oppervlaktebehandelingen, zoals schrapen, draadborstelen of hand/machinaal reinigen zullen niet alle roest uit de putten van het oppervlak verwijderen, en de aanwezigheid van de overblijvende roest bevordert de voortzetting van het corrosieproces onder de vervolgens aangebrachte verfilm.

Het oppervlak tot zilverblank metaal stralen biedt een uitstekend substraat voor het verven, maar een vers gestraald oppervlak is zeer reactief, en eenmaal blootgesteld aan luchtvochtigheid, dauw of regen, zal snel roesten. Dit betekent dat om de investeringen in bijvoorbeeld nat/droog stralen te bewaren, moet de vers gestraald oppervlak onmiddellijk worden gecoat.

Evenzo oppervlakte voorbehandeling met zuur op gecorrodeerde stalen oppervlakken hebben aangetoond beperkte voordeel in het verlichten van het probleem. Verwijdering van roest is buitengewoon moeilijk onder temperatuur, concentratie en gebruiksomstandigheden in het veld.
Ook in vele situaties, residuele zuren of zouten die in de poriën van de roest achterblijven, zijn reden voor osmotische blaarvorming in het verfsysteem
Zelfs onder de beste werfomstandigheden, het gebruik van conventionele fosforzuur gebaseerde voorbehandeling is ook onvoldoend.
Dergelijke producten bereiken niet een echte passivatie van het metaaloppervlak, en hun reactie met de verschillende lagen roest is niet homogeen en inefficiënt

Daar resterende roest verdere corrosie onder de verfilm kan bevorderen en aangezien zure reiniging op het veld onvoldoende is, zou een ideale oplossing de volledig passivering van de strak gebonden resterende roest zijn, chemisch voorkomend dat het deelneemt aan verdere corrosie.

KELATE® MR6 – ROESTSTABILISATOR

KELATE®MR6 is een water-reduceerbare chelaterende polymeer die is ontworpen voor toepassing op geroest staal, die met de hand of machinaal gereinigd of gestraald is geweest.